Ideaal voor de duurzame automobilist, die niet meer gedachteloos de tank volgooit met fossiele brandstoffen.

Het gaat om het bestaande tankstation van Total, aan de Capelseweg 399 in Capelle aan den IJssel. Voor de ev-rijders zijn daar snelladers te vinden, eentje levert een maximaal vermogen van 50 kW en twee andere zijn goed voor 175 kW. Dat betekent waarlijk snel opladen, als de ev er geschikt voor is. Verder is groengas verkrijgbaar, de duurzame variant van cng.

Op een later moment zal ook waterstof verkocht worden. Wat de doorbraak van die brandstof in het vervoer in de weg staat, is de geringe verkrijgbaarheid. Slechts in Helmond, Rhoon en Arnhem zijn waterstoftankstations te vinden. Iedere nieuwe, publiek toegankelijke locatie waar waterstof beschikbaar is, is meer dan welkom.

In Capelle aan den IJssel wordt bij de aanleg van de waterstofinfrastructuur van het tankstation geprofiteerd van EU-gelden en Nederlandse DKTI-subsidie.

Er is sprake van een multi schone energie tankstation, om het in de woorden van Total te brengen. Een aankondiging over wanneer de waterstofpomp in gebruik wordt genomen ontbreekt vooralsnog.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.