Tanken kan soms de nodige risico’s met zich mee brengen. Benzine- of dieseldampen zijn niet alleen schadelijk voor de gezondheid, het tankpistool is volgens een onderzoek in opdracht van Kimberly Clark zelf één grote ziekteverspreider.

De hoeveelheid bacteriën die op de onderzochten tankpistolen werd aangetroffen was schrikbarend hoog. Maar liefst 71 procent van de vulpistolen in de Verenigde Staten bevatte ziekteverspreideinde bacteriën. Daarmee zijn ze meer besmet dan pinautomaten, roltrap-leuningen en zelfs parkeermeters. “Dit komt omdat bijna niemand dit soort items reinigt die dagelijks door veel mensen gebruikt worden.” aldus Dr. Kelly Arehart.

Het advies? Handen wassen na gebruik. Niet dat je van ziekteverspreideinde bacteriën ook daadwerkelijk altijd ziek wordt, een gezond lichaam is vaak resistent genoeg om de bacteriën buiten de deur te houden. Tanken met handschoenen is natuurlijk ook een optie.


Meer lezen over:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Tanken is ook slecht voor de portemonnee.

het staat ook in de laatste zin, maar ik dacht ook direct al, zijn daar niet die handschoentjes voor die er altijd bij hangen..

ach, zal wel geen kanker zijn ? dan tanken we gewoon verder..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.