Tacita T-Cruise
Om eindeloos te cruisen, door onophoudelijke zomernachten. Dat is een aangename gedachte nu het weer zo lelijk is.

Het ziet er niet direct uit al een tourmotor, maar toch is deze Tacita T-Cruise zeer geschikt voor het afleggen van grote afstanden. Dat is dan vooral te danken aan het gemonteerde accupakket. Tacita is een fabrikant van elektrische motorfietsen uit Turijn en levert deze motor naar wens met een ronduit indrukwekkend accupakket. Kopers hebben de keuze uit een capaciteit van 7,5 kWh, 15 kWh of liefst 27,5 kWh. Het bijbehorende rijbereik is niet bekend gemaakt, maar dat laatste is zomaar meer dan wat een vroege Nisan Leaf te bieden heeft. Ook een concurrerende motoren van Zero Motorcycles hebben kleinere accupakketten.

De elektromotor levert een vermogen van 30 kW (41 pk) en een koppel van 70 Nm. Geen cijfers om steil van achterover te slaan, maar het scheelt alvast dat een motorfiets weinig weegt. Hoewel het vooralsnog gissen is naar het exacte gewicht. Opladen is op verschillende manieren mogelijk. Er kan worden geladen met het reguliere stopcontact, aan een publieke laadpaal, maar ook een CCS-aansluiting voor snelladen is beschikbaar.

Uniek is verder dat de T-Cruise een hydraulische versnellingsbak heeft met vijf versnellingen. Dat zal de puristisch motorrijder deugd doen. De motor valt te reserveren, over levertijden worden geen uitspraken gedaan. (Via: electrek.co)

Beeld: Tacita


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.