Tacita T-Race
Electric Motorcycles levert met de Tacita T-Race een complete serie elektrische cross-, enduro- en rallymotoren.

Eerder dit jaar lanceerde Electric Motorcycles in Nederland al het merk Brammo, met een volwaardige reeks volledig elektrisch aangedreven on-road motorfietsen met serieuze, bruikbare prestaties en een actieradius gefocust op een praktische, dagelijkse inzetbaarheid. Marchel Bulthuis, directeur van Electric Motorcycles:

Met de introductie van Tacita verbreden wij ons aanbod elektrische motoren en bedienen wij nu ook een publiek met een voorliefde voor competitief motorrijden op een onverharde ondergrond. Op 11 mei aanstaande kunnen liefhebbers van elektrisch off-road rijden op het Motopia motorevenement in Ulft voor het eerst statisch én dynamisch kennismaken met Tacita.

Het Italiaanse merk Tacita (afgeleid van Tàcita, de Latijnse naam voor de Romeinse godin van de stilte) is ontstaan vanuit de wens om een echte off-road motor te ontwikkelen, maar met respect voor het milieu en de medemens. Tacita werd in 2009 opgericht met als doel een elektrische enduro motorfiets te ontwikkelen die de concurrentie met de conventionele exemplaren met verbrandingsmotor aan moest kunnen, maar met een emissievrije elektromotor. Het resultaat is de T-Race, die eind vorig jaar op de EICMA debuteerde: een volelektrische enduro, uniek in zijn soort en met Italiaans temperament als overheersend kenmerk.

Electric Motorcycles brengt de Tacita T-Race in drie uitvoeringen naar Nederland: als T-RC (cross), T-RE (enduro) en T-RR (rally). Ondanks hun uiteenlopende inzetbaarheid, specs en karakters delen de drie T-Race-modellen ook een aantal gezamenlijke eigenschappen:

Ze zijn 100% ‘groen’, volledig elektrisch aangedreven en duurzaam dankzij het gebruik van ecokunststoffen en het T-Station (mobiel oplaadstation op zonne-energie voor stroomvoorziening van de motorfiets en het thuisnet);

Ze hebben de ergonomie van een volwassen motorfiets;

Het vermogen wordt overgebracht via een transmissie met vijf versnellingen;

Ze beschikken over waterkoeling voor de elektromotor en de motorregelaar;

Een Eco- en Sport-stand zorgen voor uiteenlopende rijeigenschappen;

Ze hebben een ‘Reserve Power’ stand, om het dichtstbijzijnde laadstation te bereiken wanneer het resterende niveau van de batterij daalt tot 20% (T-RE en T-RR);

Een actieradius van 100 km voor de rallyversie in rally wedstrijdcondities.

Aansluitend op het Nederlandse debuut tijdens Motopia op 11 mei zal Electric Motorcycles in Nederland starten met de verkoop van de T-Race T-RC, T-RE en T-RR en zullen ook de vanafprijzen bekend worden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.