Op de komende Autoshow van Genève toont Suzuki naast haar huidige modellenprogramma ook 2 Europese primeurs: de G70 en de Swift Range Extender.

De G70 beleefde eind vorig jaar op de Tokyo Motor Show haar wereldpremière als Regina. Met dit studiemodel toont Suzuki zijn visie op de compacte auto van de toekomst. De G70 is voorzien van een 0.8-liter benzinemotor met turbo die gekoppeld is aan een CVT-bak en heeft een lichtgewicht carrosserie van slechts 730 kg. Door optimale aerodynamica is de luchtweerstand van deze concept 10% lager dan dat van vergelijkbare huidige modellen. Mede daardoor heeft de G70 een zeer laag brandstofgebruik van 3,1 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van slechts 70 g/km.

In 2010 toonde Suzuki in Genève de Swift Plug-in Hybrid. Op basis van de huidige Swift wordt dit jaar de Swift Range Extender gepresenteerd. Met de elektromotor kan (afhankelijk van de omstandigheden) maximaal 30 kilometer afgelegd worden, wat voor dagelijks gebruik in veel gevallen voldoende wordt geacht. Deze elektrisch aangedreven Swift is echter uitgerust met een zogenaamde range extender: een 658 cc benzinemotor die fungeert als generator waardoor er ook langere afstanden gereden kunnen worden. Hierdoor kan de auto toe met een kleinere lithium-ion accu met als voordelen: een kortere oplaadtijd, minder gewicht, minder ruimtebeslag en lagere kosten.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.