Naast guitige concepts van Nissan en Mitsubishi is ook Suzuki van de partij met de Q-Concept. Deze auto zal eveneens worden onthuld op de Tokio Motorshow, die eind deze maand van start gaat.

Het Japanse autofeestje staat nu al bol van de kleine en milieuvriendelijke toekomstauto’s, en deze Suzuki kan rustig aan dat rijtje worden toegevoegd. De Q-Concept lijkt een kruising tussen een auto en een scooter, die vooral in de stad tot zijn recht moet komen. Mocht Suzuki deze kleine in productie nemen, dan kan Renault wat concurrentie verwachten voor hun Twizzy.

De Q-Concept is 2,5 meter lang en telt 1,3 meter in de breedte. Voor de aandrijving is een elektromotor verantwoordelijk die een topsnelheid van 60 km kan bewerkstelligen en een afstand van 50 km kan afleggen. De laadtijd is één uur. De stoelindeling is 1+1, achter elkaar, maar er kan ook gekozen worden voor een tweepersoons kinderzitje achterin.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hij lijkt inderdaad op de Twizzy, maar ook op de Pivo2!
http://www.autoblog.nl/archive/2007/10/05/nissan-pivo-2-concept

Als ik aan een pure stadsauto denk, dan denk ik aan een kleine super zuinige/milieuvriendelijke auto, waar je met twee personen naast elkaar in kan zitten en waar je van de laadruimte achterin eventueel ook een derde stoel kan maken vanuit de vloer.

Een beetje functionaliteit heb ik liever. Al is het idee van die deur en rijders stoel wel handig.
Verder zijn de specs wel ideaal. max 60km/u, actieradius van 50km en in 1 uur op te laden.

@Larrs: Specs ideaal? Voor een brommobiel, ja. Maar niet, zelfs niet, voor een stadsauto…

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.