Suzuki kiest voor hybride met de Ignis
Dit moet je weten over de Ignis met een vleugje hybride.

Elke nieuwe handgeschakelde Suzuki Ignis is vanaf nu standaard uitgerust met het Suzuki Smart Hybrid-systeem. Dit doet de Japanse autofabrikant zonder de Nederlandse vanafprijs aan te passen. De hatchback is er nog steeds vanaf 15.899 euro.

Het Suzuki Smart Hybrid-systeem maakt gebruikt van een startgenerator. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in een lithium-ion-accu. Die energie voedt bijvoorbeeld de airconditioning en helpt bij het starten, rijden en accelereren van de motor. De opgeslagen energie wordt ook ingezet bij de verlichting en het afspelen van je favoriete muziek. Voorheen was het Suzuki Smart Hybrid-systeem alleen standaard op de Ignis Stijl, de topuitvoering van de auto. Nu wordt het standaard voor alle handgeschakelde uitvoeringen van de Suzuki Ignis.

De standaarduitrusting van de Ignis Comfort en de handgeschakelde Ignis Select wordt met de introductie van het Suzuki Smart Hybrid-systeem nog verder uitgebreid. De twee uitvoeringen krijgen standaard heldere LED-koplampen, LED-achterlichten en ook mistlampen aan de voorzijde. Voor de Ignis Comfort wordt er ook nog DAB-radio aan toegevoegd. Dat was al standaard op de Ignis Select en Ignis Stijl.

Voor de Ignis Select start de prijs bij 17.399 euro. Het topmodel van de Ignis, de Stijl, is leverbaar vanaf 18.999 euro. Bij de handgeschakelde Ignis Select en Ignis Stijl is het Smart Hybrid-systeem ook te combineren met AllGrip-vierwielaandrijving. De Ignis Select en Ignis Stijl zijn daarnaast, zonder Smart Hybrid-systeem, leverbaar met de zuinige AGS Automaat met vijf versnellingen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.