De ontwikkeling van waterstoftechniek als alternatieve brandstof komt bij steeds meer fabrikanten hoog op de agenda te staan. Suzuki gaat nu een joint venture aan met Intelligent Energy Holdings uit Engeland; SMILE FC System Corporation gaat brandstofcelsystemen ontwikkelen en fabriceren voor de volgende generatie motorfietsen en auto’s.

Beide bedrijven nemen een 50% belang in de joint venture. Het hoofdkantoor van SMILE FC zal worden gevestigd in het Suzuki hoofdkantoor in Hamamatsu en het ontwikkelingscentrum bij Suzuki in Yokohama. Suzuki en Intelligent Energy hebben samen reeds eerder brandstofcel aangedreven voertuigen ontwikkeld. Deze produceren slechts water als afvalstof en hebben geen schadelijke CO2-uitstoot zoals bij reguliere verbrandingsmotoren. Het bekendste voorbeeld is de Suzuki Burgman Fuel Cell Scooter, het eerste brandstofcel aangedreven voertuig ter wereld met Europese typegoedkeuring.

De luchtgekoelde brandstofcelsystemen zijn licht, compact en volgens Suzuki potentieel kostenbesparend. SMILE FC richt zich op de ontwikkeling van massaproductie technologie en productie van brandstofcellen, de exploitatie van de wereldwijde distributieketen van brandstofcel onderdelen en op het vertrouwd maken van de markt met brandstofcelvoertuigen. Met welke modellen Suzuki plannen heeft om ze klaar te maken voor brandstofceltechnologie is nog niet duidelijk.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.