Lotus Engineering, de onderzoeksafdeling van de Britse autobouwer, heeft een conceptvoertuig bedacht dat plaats biedt aan drie personen en een opvallend laag verbruik moet bewerkstelligen. De uit aluminium en kunststof opgetrokken auto zou een verbruik van 1,8 l/100 km kunnen halen.

De designstudie maakt geen gebruik van een hybride-aandrijflijn of een experimentele waterstof setup. De aandrijving wordt voor 100% verzorgd door een 600 cc motorfietsblok. Deze tweecilinder wordt weggewerkt onder de achterbank. Volgens Darren Somerset, CEO van Lotus Engineering North America, kan de auto voor een vanafprijs van 10.00 dollar – ruim 8.200 euro – in de markt worden gezet.

Voice Command
De auto kent geen instrumentarium. In plaats daarvan wordt de smartphone van de bestuurder in een dock geplaatst en zo gebruikt om informatie door te geven. Dit werkt in samenwerking met een head-up display en functies als de verwarming en ventilatiesnelheid worden via spraakcommando’s aangestuurd.

Wanneer dit idee van deze superzuinige stadsauto tot in iets tastbaars wordt omgezet is nog niet bekend. Op de Autosalon van Parijs zla het in ieder geval niet te zien zijn, daar is Lotus immers niet aanwezig.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.