Tesla’s aangekondigde supercharger, niet te verwarren met een compressor op auto’s met een verbrandingsmotor, maakt de oversteek naar Europa en komt naar Nederland, zo liet Tesla aan Groen7 weten. Dit betekent dat Model S’en met het zwaarste accupakket bij aansluiting binnen één worden opgeladen.

Onlangs werd het supercharger-initiatief door Tesla-baas Elon Musk op de aandeelhoudersvergadering aangekondigd als “mind blowing”. En met een laadtijd van 60 minuten voor een range van minimaal 400 km heeft hij daarin wellicht gelijk. Met de 440 Volt-lader (90 kW) is het accupakket via de ingebouwde charger uiteraard een stuk sneller vol dan met een thuislader (240V), die daar 8 uur voor nodig heeft.

In de VS zullen de superchargers tussen een aantal belangrijke steden komen te staan. Bijvoorbeeld tussen Los Angeles en San Francisco en aan de oostkust in een aantal key cities. Waar in Europa, of Nederland, de superchargers worden geplaatst is nog niet bekend, maar het ligt in de lijn der verwachting dat dit in een aantal grote steden zal zijn.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Was het niet zo dat de kwaliteit/levensduur van de batterijen zo drastisch achteruit ging?

@Preske:

Jazeker, daarom ben ik er benieuwd naar. Snelladen zorgt voor meer slijtage aan je accu. Maar hoeveel in dit geval?

En is er iets bekend over de slijtage van de accu bij deze snellader?

snelladen is immers een stuk slechter voor de accu, maar hoeveel in dit geval? daar ben ik wel benieuwd naar…

@timberleek: Ik denk dat de tijd het zal leren. Ze zullen het bij Tesla aardig precies weten alleen dit is toch wel hét zwakke punt van een elektrische auto. Als je zo iets publiceert zal elk tijdschrift het overnemen. Zo krijg je die verjaardagsgesprekken “O heb je een Tesla leuk, ik wil er ook wel een alleen die accu hè, 5 jaar tsjah”.

Zijn al aardig wat leuke reviews van deze bak Autoblog! Maak eens een leuk overzichtje zou ik zeggen. Hier eentje om te beginnen;

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.