Op de Tokyo Auto Salon, een gigantische tuningshow, kan men ieder jaar weer de meest bizarre creaties vinden. Toyota’s motorsportafdeling Gazoo is er ook van de partij met een wel heel extreme stadsauto. Het gaat om de iQ waar onlangs patentafbeeldingen van uitlekten. Deze gaat nu in productie.

GRMN – Gazoo Racing tuned by MN – heeft voor de tweede maal een iQ onder handen genomen. Er werd een supercharger toegevoegd aan het 1.3-liter viercilinderblok waardoor het vermogen naar 130 pk steeg en het koppel uitkomt op 180 Nm. Tegelijkertijd kregen zowel de remmen als de vering een flinke upgrade. Schakelen gaat nu middels een close ratio versnellingsbak die over zes verzetten beschikt en het motorgeluid zal ongetwijfeld prima in het gehoor liggen dankzij een nieuwe sportuitlaat.

Het uiterlijk wordt opgekalefaterd met een volledige bodykit, een achterspoiler en het 16-inch Enkei lichtmetaal in de wielkasten. Het interieur beschikt over sportstoelen en andere instrumentatie. Toyota wil nog dit jaar 100 exemplaren op de markt brengen, of en hoeveel er naar Nederland komen is nu nog niet bekend.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.