Autoverhuurder Sunny Cars heeft samen met 13 partners binnen de reisindustrie er voor gezorgd dat met hun gezamenlijke CO2 compensatie ruim 1100 huishoudens in ontwikkelingslanden ondersteuning krijgen bij het ontwikkelen van duurzame energieprojecten. Alle Sunny Cars huurauto’s die via deze reisorganisaties werden geboekt, zijn via de GreenSeat organisatie klimaatneutraal gemaakt, zonder extra kosten voor de consument.

De 2.900 ton CO2 compensatie is gedurende de periode november 2010 tot 31 oktober 2011 gerealiseerd. Om dit heugelijke feit te vieren werd afgelopen maandag begonnen met het uitreiken van een deelname certificaat -met daarop het resultaat vermeld- aan de deelnemende reisorganisaties. De eerste die een certificaat van Sunny Cars mocht ontvangen was Don kaspers, Algemeen Directeur van Toerkoop. Overige partners die deze week een certificaat zullen ontvangen zijn onder meer; ANWB, ATP, Face2Face travel, Internatuur, en Stap reizen.

Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België: “Als marktleider in autohuurbemiddeling zijn wij ons zeer bewust van de rol die wij kunnen innemen om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Ook onze relaties in de reiswereld zijn bereid geweest te investeren in dit project. Via de GreenSeat organisatie wordt onze bijdrage omgezet in duurzame energieprojecten binnen huishoudens in ontwikkelingslanden. Het feit dat wij afgelopen jaar op deze manier bijna 1100 huishoudens hebben kunnen ondersteunen is een geweldig resultaat. Ik hoop dat er komend jaar meer partners gaan deelnemen en dat we onze bijdrage verder kunnen opvoeren”, aldus Knottnerus.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.