Trucks en bussen die voldoen aan de Euro VI-norm kunnen tot 4.500 euro subsidie krijgen in 2012 en 2013, dat meldt Bovagkrant.nl. Er wordt een bedrag van 39 miljoen euro beschikbaar gesteld. Bedrijven die in de afgelopen drie maanden een schone truck hebben aangeschaft kunnen de subsidie met terugwerkende kracht ontvangen.

Dit werd vandaag bekend gemaakt door staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu. Bovag-woordvoerder Paul de Waal over de regeling: “Het zag er even kritisch uit de voor al veel eerder aangekondigde subsidieregeling. Maar nu is het dan toch geregeld. Het is goed dat de staatssecretaris deze schone techniek gaat stimuleren. Dat er een terugwerkend component in zit voor bedrijven die al hadden geïnvesteerd in Euro VI-vrachtauto’s is ook positief.”

Van de totaal beschikbare 39 miljoen euro is 7 miljoen euro beschikbaar voor voertuigen die dit jaar sinds maart op kenteken gezet zijn. Het resterende bedrag is gereserveerd voor vrachtauto’s en bussen die in 2013 op kenteken gezet worden. Vanaf 2014 moeten nieuwe vrachtautomotoren aan de Euro VI-norm voldoen. De subsidie is erop gericht de meerprijs van een Euro VI-truck ten opzichte van Euro V-type te compenseren tot een maximum van 4.500 euro per stuk.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.