Het aanvraag van de EIA en MIA\Vamil voor 2013 is vereenvoudigd. Hierdoor kunnen ondernemer in 2013 makkelijker subsidie krijgen voor energie- en milieu-investeringen.

De belangrijkste wijziging is dat een samenwerkingsverband zoals een maatschap of vennootschap nog maar één aanvraag per (gezamenlijke) investering hoeft in te dienen. Een aanvraag per vennoot is niet meer nodig. Dit levert zowel voor de ondernemer als voor Agentschap NL een verlichting van de administratieve lasten op. Bovendien behoren hiermee de problemen met het gebundeld verzenden van meerdere meldingen per samenwerkingsverband tot het verleden.

Verder is de volgorde van het nieuwe eFormulier logischer gemaakt en krijgt de aanvrager meteen na het verzenden van de aanvraag een referentienummer (ook wel meldingsnummer).

Grote steden krijgen geld voor EV-taxi’s en bussen
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt extra geld beschikbaar om kopers van een nieuwe taxi of bestelauto in de 4 grote steden en Arnhem te stimuleren om elektrische voertuigen aan te schaffen. Het gaat om een bedrag van 4 miljoen naast de eerder beschikbaar gestelde 20 miljoen euro voor heel Nederland.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En vergeet de KIA subsidie niet via de Belastingdienst! Extra 28% belastingvoordeel op de totale aanschafprijs!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.