Subaru Foreser in een artificieel sneeuwlandschap
Dit jaar nog wordt een Subaru wereldkundig gemaakt die zwaar leunt op hybridetechniek van Toyota.

Ook Subaru moet mee in de vaart der volkeren. Dat is precies wat er nu aan het gebeuren is. Lange tijd hield het merk zich wat afzijdig en was het vooral bezig met het perfectioneren van de boxermotor en vierwielaandrijving, nu is echter een zoektocht naar meer zuinigheid ingezet. Eerder werd al duidelijk dat er plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s van het merk komen. Daarover is meer bekend geworden.

De plugin-hybride van Subaru komt dit jaar en leunt qua techniek stevig op de Toyota Prius Plug-in Hybrid. Logisch aangezien Toyota voor 17 % eigenaar is van Subaru. Een bestaand model van Subaru krijgt een plugin-hybride aandrijflijn, die overigens wordt gecombineerd met een dwarsgeplaatste boxermotor. Welk model is onduidelijk, maar de auto moet vooral interessant zijn voor de Amerikaanse markt.

Wat eerder werd verwacht is inmiddels een feit, Subaru heeft zich aangesloten bij de Japanse joint-venture die werkt aan de ontwikkeling van elektrische auto’s. Ook Suzuki, Daihatsu en Hino hebben zich bij oprichters Mazda, Denso en Toyota aangesloten. Dat is een aardig groot Japans verbond, goed voor de nodige schaalvoordelen en de nodige elektrische auto’s.

In 2021 wordt er een volledig elektrische Subaru op de markt verwacht. (Via: autonews.com)

Beeld: Subaru Forester in een artificieel sneeuwlandschap


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.