Subaru XV
Wordt het eigenzinnige Japanse merk dan toch mainstream?

Subaru gaat mee in de vaart der volkeren, daar komt het op neer. Elektrisch rijden wint aan belang en het Japanse merk wil niet te ver achterop raken. De boxermotoren en de integrale aandrijving zijn al decennialang een vaste aanwezige in zo ongeveer alle Subaru’s. Daar komen plugin hybrides en elektrische auto’s bij.

Uitspraken daarover werden gedaan door CEO Yasuyuki Yoshinaga, in een interview met Bloomberg. Radicale vernieuwing is niet direct het doel. Subaru is van plan om bestaande modellen te elektrificeren, waarvoor componenten van toeleveranciers worden gebruikt. De samenwerking met andere merken wordt niet gezocht.

Momenteel steekt het merk veel geld in elektrisch rijden. Voor de aankomende 12 maanden is het budget voor research & development vastgesteld op 1 miljard euro. Deze investeringen moeten ertoe leiden dat er vanaf volgend jaar een plugin hybride te koop is, in 2021 kunnen we een volledig elektrische Subaru verwachten.

We zullen zien of die 21ste-eeuwse Subaru’s technologische hoogstandjes worden, zoals we eigenlijk wel van het merk gewend zijn. Of dat ze eerder een zwak compromis zijn, omdat ze te sterk leunen op bestaande modellen.

De plugin hybride is voor het merk overigens niet nieuw, een paar jaar terug toonde het Subaru de VIZIV 2 concept. Een hybride is er geweest in de vorm van de Advanced Tourer Concept, dat was dus ook al geen productiemodel.

Foto: Subaru XV op de Salon van Genève, zonder elektrische aandrijflijn, via Autoblog


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.