Zonnepanelen
Volgens het gerenommeerde MIT is de wereld nu al in afdoende mate met zonnepanelen uitgerust om de planeet van schone energie te voorzien. Maar waarom gebeurt dat dan niet?

De uitkomsten van de studie zijn als volgt samen te vatten: we hebben genoeg zonnepanelen om de wereld van een bizarre hoeveelheid schone energie te voorzien tegen 2050, maar er zal één en ander moeten veranderen op politiek terrein om dat ook daadwerkelijk te laten gebeuren.

Aan de techniek die vandaag de dag in zonnepanelen wordt gebruikt, ligt het in elk geval niet. De panelen zouden wellicht nog efficiënter kunnen worden gemaakt, maar het rapport pleit vooral voor financiële prikkels om mensen over te laten stappen op dergelijke groene energiebronnen.

Fossiele brandstoffen worden nog steeds in enorme hoeveelheden uit de grond gepompt. Volgens het rapport ontvangt de olie-industrie zo’n 550 miljard dollar per jaar aan subsidies. De onderzoekers zouden liever zien dat dat geld terechtkomt bij bedrijven die zich met groene energie bezighouden.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.