URE12 racer
Een nieuwe elektrische racewagen. Het team neemt het op tegen andere Europese landen.

Met deze auto komen de studenten van de TU/e met hun achtste raceauto. Dat is een formule-racewagen die interessante cijfers te bieden heeft. De auto heeft een vermogen van 120 kW (164 pk) en weegt slechts 190 kg. Ieder wiel heeft een eigen elektromotor en er is gestreefd naar een zo laag mogelijk gewicht. Dat laatste is bereikt door de toepassing van lichte materialen, zoals carbonfibers, aluminium en kunststoffen. Vierwielaandrijving en iets dat eenvoudigweg een geavanceerd controlesysteem wordt genoemd, maken het mogelijk om in 2,3 s te accelereren naar 100 km/u.

De URE12 doet mee aan de endurance-competitie. Dat klinkt indrukwekkender dan het is. De auto legt 22 km op racesnelheid af. Daarvoor volstaat een zeer bescheiden accupakket van 7,5 kWh.

Er wordt geracet tegen andere studententeams, in de Formula Student-competitie. De eerste racedagen zijn op het TT Circuit in Assen, van 17 tot 20 juli.

Meer lezen over elektrisch racen? De Formule E-klasse mag zo langzamerhand bekend verondersteld worden. Ook bestaat er zoiets als de Electric GT Racing Series, waarin geracet wordt met Tesla’s.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.