KP&T IM/e
Op de openingsdag van de veertiende Dutch Design Week (DDW) heeft InMotion zijn eerste elektrische raceauto onthuld.

Met een topsnelheid van 285 km/u behoort de KP&T IM/e toe tot de snelste elektrische racers ooit. De onthulling van de raceauto vond plaats in het voormalig Lighting Application Centre (LAC) van Philips in Eindhoven. De stille racer is voor het publiek te zien op de stand van de Technische Universiteit Eindhoven in het Klokgebouw op Strijp-S.

De KP&T IM/e is de eerste volledig zelf ontwikkelde raceauto uit de stallen van InMotion. Het doel? De 24 uur van Le Mans. Het team bestaat uit 60 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. Ze hebben in samenwerking met partners en professionals, één jaar lang gewerkt aan deze milestone.

De KP&T IM/e fungeert als testauto voor verschillende systemen en technologieën, zoals actieve aerodynamica en elektrische aandrijving. Na optimalisatie van deze systemen worden ze geïmplementeerd in de langeafstand raceauto van InMotion (de IM01). De IM01 wordt ontwikkeld voor deelname aan de 24 uur van Le Mans. Door in de klasse “Garage 56” deel te nemen is InMotion in staat de auto van de toekomst te ontwikkelen. Sneller dan Formule 1, maar met de helft aan energieverbruik ten opzichte van de concurrentie. Naast de 24 uur van Le Mans wil InMotion met de IM01 het ruim 30 jaar oude all-time record van Stefan Bellof op de Nürburgring Nordschleife uit de boeken rijden.

De KP&T IM/e accelereert in minder dan 3 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 285 km/u. De body van de auto bestaat uit carbonfiber en titanium om het gewicht zo laag mogelijk te houden. De KP&T heeft een vermogen van 545 pk en weegt 658 kg. Ter vergelijking, een Tesla Model S heeft een vermogen van 362 pk en weegt 2100 kg.

InMotion wil het ronde-record voor elektrische wagens op Zandvoort gaan verbreken. Hiervoor is een drietal Nederlandse autocoureurs, bestaande uit Jan Lammers, Xavier Maassen en Nick Catsburg, verbonden met het team. Het huidige ronde-record voor elektrische wagens op Zandvoort staat op naam van Xavier Maassen. Naast Zandvoort gaat het team in 2016 een poging doen om het record voor elektrisch aangedreven voertuigen op de Nürburgring Nordschleife te verbreken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik neem aan dat ze een soort battery-swap system hebben want tijdens de 24h van LeMans “ff opladen” in de Pit gaat een beetje moeilijk… 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.