Recordauto
Het gaat om duizendsten van seconden, maar wat wil je ook op een 0-100 km/u-sprintje sneller dan je het woord acceleratierecord kunt uitspreken?

De studenten hebben hun record gezet met een zelfgebouwde elektrische racewagen, die nog het meeste weg heeft van een op een vreemde manier gekrompen Formule 1-wagen. Ondanks het ontbreken van stampende cilinders, is het wagentje echter sneller op de 100 dan een échte Formule 1-auto.

Afgelopen weekend zijn de studenten druk in de weer geweest om het record van 1.785 seconden te breken. Dat bleek een behoorlijke kluif, want het team begon al op vrijdagochtend maar slaagde pas in hun doel op zaterdagavond. Het verschil met het oude record wijst er ook op dat de verschillen marginaal zijn: 1.779 seconden, slechts zes duizendste van een seconde sneller.

Klein verschil of niet, de studenten uit Stuttgart hebben nu officieel de snelste elektrische auto ter wereld en komen daarmee in het Guiness Book of Records. Wellicht kunnen de studenten van de TU Delft weer eens een poging wagen?


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.