Studenten TU/e pakken weer elektrisch ronderecord!
De slimmeriken van de Technische Universiteit Eindhoven hebben een bijzonder rappe EV gebouwd, zo blijkt wederom.

Het team dat opereert onder de naam InMotion heeft tijdens de Zolder SuperPrix op circuit Zolder in Belgiƫ een elektrisch ronderecord gereden. Coureur Xavier Maassen wist een tijd neer te zetten van 1:42,614 met de IM/e. Het vorige elektrische record werd aan diggelen gereden met een marge van meer dan 18 seconden! Eerder dit jaar reed het team al 16 seconden van het elektrische ronderecord op Zandvoort af.

InMotion wil met hun supersnelle EV “een nieuwe lat leggen voor elektrisch racen”. Dit wordt bewerkstelligd door met de IM/e competitieve rondetijden neer te zetten waar andere bouwers van race-EV’s zich dan weer mee kunnen meten. Zie de rondetijden dan ook als een soort benchmarks.

Uiteindelijk wil het team in 2020 aan de start van de 24 uren van Le Mans verschijnen. De organisatie laat elk jaar ruimte voor de zogeheten innovatieklasse waarin teams mogen deelnemen die bijvoorbeeld auto’s met een bijzondere aandrijflijn gebruiken. Deze klasse hoeft zich dan ook niet aan het reglement te houden, wat de rest van de deelnemers uiteraard wel moet.

Check hieronder de video van het avontuur op Zolder!

Zolder


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.