Kever Segun Oyeyiola
Niets is onmogelijk, zelfs in Nigeria.

Segun Oyeyiola werd aangespoord door zijn ouders om zijn diploma te halen, zodat hij net als zijn broers “stomme dingen” kon gaan doen. Voor hem — als eindejaarsstudent elektronische en elektrotechnische engineering aan de Nigeriaanse Obafemi Awolowo University (O.A.U) — betekende dit een Volkswagen Kever ombouwen tot een EV op zonne- en windenergie.

Voor een hobbyproject in de derde wereldland zal de zonne-Kever niet bijzonder hard en ver rijden, maar volgens Segun zijn de prestaties genoeg om “de reis van huis naar kantoor te vergemakkelijken” en wordt de auto ook gepakt naar de markt en de kerk.

De auto werd gebouwd van alle materialen die Segun kon vinden. Hij stak zijn eigen geld in het project, maar kreeg ook een klein beetje hulp van zijn ouders. Zijn vrienden zeiden dat het hem niet zou lukken om een auto te bouwen die geen fossiele brandstof nodig zou hebben, maar Segun bewees het tegendeel in 12 maanden tijd.

Naast de Kever te laten rijden op zonne- en windenergie heeft Segun ook een app ontwikkeld voor op de computer of smartphone, waarmee de bestuurder het voltage, weersomstandigheden, range en GPS-locatie kan bekijken. De student heeft dan ook grootse plannen met de auto (via Nigerian Tribune):

The car is targeted to be used in Nigeria and Africa in general. This is because of our weather. If we refuse to make a car like this, no other countries will do it for us. So my plan is that this car will be our future car.

Segun Oyeyiola aan het werk


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Held! Zeker als je zoiets in Nigeria maakt 🙂

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.