Na drie jaren van ontwikkeling is de elektrische Work klaar voor de markt.

De officiële lancering van het voertuig in het derde kwartaal van 2014 zal gelijktijdig plaatsvinden in Duitsland en Nederland. StreetScooter is met Spijkstaal een distributieovereenkomst aangegaan voor het distribueren van de voertuigen in België, Nederland en Luxemburg. Werner Ghitti aan, directeur Spijkstaal:

Ondanks de steeds veranderende klantwensen, markten en economische omstandigheden, is het ons altijd gelukt om ons portfolio aan te passen. Nu ook met de StreetScooter Work kunnen wij de klant een oplossing bieden.

StreetScooter wil kansen creëren voor duurzame ontwikkeling en wil maatwerk bieden op het gebied van elektrische mobiliteit. StreetScooter is een jong bedrijf, eigenlijk een spin-off van de Duitse universiteit RWTH Aachen. Het is ontwikkeld rond een netwerk van gespecialiseerde en ervaren partnerbedrijven uit de automotive sector. Deze vakexperts hebben samengewerkt om een betaalbaar, veilig en betrouwbaar voertuig te maken voor korte afstanden. StreetScooter richt zich momenteel op fleetowners en biedt modulaire en flexibele elektrisch aangedreven oplossingen aan voor de B2B-sector.

StreetScooter maakt milieuvriendelijke voertuigen, van kleine stadsauto’s tot bestelwagens. De Work is een elektrische bestelwagen die goede prestaties levert en zeer geschikt is voor pakket- en vervoersdiensten. De voordelen van dit voertuig ten opzichte van soortgelijke voertuigen zijn:

– een laadvermogen van 4,3 m³, dit is meer ruimte dan concurrerende voertuigen;
– een hogere laadcapaciteit (plat laden is mogelijk, geen verborgen wielkasten)
– op maat gemaakt design: een platform of gesloten cabine.

“Onze samenwerking kon niet uitblijven, aangezien beide bedrijven innovatieve en kwalitatief hoogwaardige e-mobiliteitsoplossingen aanbieden aan hun klanten. We streven ernaar om onze ambitieuze doelen te bereiken”, aldus Dr. Christian Steinborn, Sales Director en strategische bedrijfsontwikkeling van StreetScooter.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.