Audi wil het rijden door dorpen en steden soepeler en vrij van rode stoplichten maken door middel van een nieuw stoplichtherkenningssysteem.

Audi Online stoplichtinformatie gebruikt het Internet in de auto op een nieuwe manier via Audi Connect. Er wordt een verbinding tot stand gebracht tussen de auto en het stoplichtnetwerk via een centrale verkeerscomputer in elke stad. Het verwerkt de frequenties van geautomatiseerde verkeerslichten in de buurt. Bij toenadering zal het Driver Information System (DIS) in het dashboard de snelheid laten zien die nodig is om het stoplicht op groen te passeren, vergelijkbaar met een ‘Groene Golf’. Ook geeft het visuele hulp met rode, oranje en groene icoontjes.

Als de bestuurder al bij het rode licht staat te wachten, zal Audi Connect berekenen en aftellen hoe lang het nog duurt voordat het op groen springt, te volgen via een timer op het DIS. Het systeem werkt samen met de start-stop functie om ervoor te zorgen dat de motor weer is gestart vijf seconden voordat het groen wordt.

Audi heeft berekend dat de online interactie met verkeerslichten de CO2-uitstoot kan reduceren tot 15 procent en er ongeveer 900 miljoen liter brandstof wordt bespaard als het door heel Duitsland wordt toegepast. Het volledig functionele systeem is klaar voor productie en kan in elk huidig Audi model worden geïnstalleerd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Grappig, ik heb een soortgelijk systeem in m’n ogen, in combinatie met een doorzichtige voorruit.
Daardoor kan ik ruim op tijd de auto laten uitrollen bijvoorbeeld. De visuele hulp met rode, oranje of groene icoontjes heb ik niet, maar wel visuele ondersteuning door dezelfde kleurtjes bij de verkeerslichten zelf.
Het lukt me niet altijd om te berekenen hoe lang het duurt voor een licht op groen springt, maar bij de voor mij bekende verkeerslichten weet ik ongeveer de volgorde waarin ze op groen gaan, wat ook weer scheelt in het naderen / uitrollen / brandstof besparen.

Primitief misschien, maar het werkt doorgaans prima!

@rotarypowah: Moet je op de markt brengen! Minstens 80% van ons wagenpark is hier overduidelijk nog niet mee uitgerust.

@rotarypowah: Het gaat hier over alle verkeerslichten in oa. Duitsland. Die ken je vast niet allemaal.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.