De fietsmarkt is in januari licht gegroeid. Vergeleken met dezelfde maand in 2012 werden in de totale markt 1% meer fietsen verkocht; de omzet steeg zelfs met 10%.

E-bike
De fietsvakhandel doet het zelfs nog wat beter dan de totale markt: 4% meer fietsen en een omzetgroei van 11%. Vooral de verkoop van elektrische fietsen deed het daar goed. Er zijn 37% meer e-bikes verkocht en de omzet groeide met 39%.

Positief
Ook bij stadsfietsen is een positieve ontwikkeling te zien. Hoewel het aantal verkochte stadsfietsen met 1% terugliep in de totale markt, werd er wel 4% meer omzet gerealiseerd. Positief is dat de groei vooral in de vakhandel gebeurde (5% meer stadsfietsen en 5% meer omzet).

Stadsfietsen en e-bikes, samen goed voor ruim 75% van de totale fietsenomzet, zorgden in januari als enige segmenten voor de goede verkoopresultaten. De rest van de segmenten boekten een daling. Dit blijkt uit cijfers van GfK Retail and Technology Benelux B.V.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.