Deze week start de Europese aanbesteding van stichting e-laad voor de levering en het beheer en onderhoud van maximaal 600 publieke oplaadpunten.

600 aanvragen
De aanbesteding betreft de 600 aanvragen die voor de afgekondigde aanvraagstop al bij stichting e-laad waren ingediend. Stichting e-laad is voor deze order aanbestedingsplichtig. De nieuwe aanbesteding is tevens een pilot-project gericht op het verminderen van kosten van publieke laadpalen.

Goedkopere oplaadpunten
De laadpalen die worden aanbesteed verschillen met eerdere publieke laadpalen van e-laad. Zo wordt de slimme meter weggelaten. Hierdoor kunnen de palen meer lijken op oplaadpunten die voor priv├ę-gebruik gemaakt worden en goedkoper zijn. Verder worden niet twee oplaadpunten per laadpaal gerealiseerd maar slechts een enkel punt. Hierdoor dalen ook de aansluitkosten door een lagere aansluitwaarde. Dergelijke wijzigingen resulteren in een totale daling van de jaarlijkse kosten en aanschafkosten voor een publieke laadpaal.

Ook in 2011 heeft e-laad een aanbesteding gepubliceerd voor de aankoop van 1.000 oplaadpunten. Stichting e-laad zegt uit te kijken naar de inschrijvingen op de nieuwe aanbesteding en hoopt dat deze kan bijdragen aan het succes van elektrisch vervoer in Nederland.

Wie geïnteresseerd is in de aanbesteding kan hier terecht.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Heh, ik volg iets niet? Een slimme meter heeft een publieke paal niet nodig, die heeft geen last van een waterkoker die ook stroom vreet, maar een kWh meter moet er zeker in zitten voor de afrekening.

Verder hebben alle palen van E-Laad toch altijd twee aansluitingen? Dus dat mis ik eventjes.

EV-Box maakt altijd mooi spul vind ik. De palen van Reeewoud heb ik al te vaak raar zien doen en vermijd ik liever.

@widodh: slimme (nbh)meters zitten vooral in de paal om op afstand uitlezen mogelijk te maken, dat is wat bedoeld wordt met ‘slim’. Een ‘gewone’ kWh meter komt er uiteraard wel weer in.
En inderdaad (bijna) alle palen die nu van e-laad operationeel zijn hebben 2 laadpunten per paal, maar de komende badge heeft dat dus niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.