Tesla Model S zijkant
Tesla is vastberaden om zijn voorsprong niet zomaar op te geven.

Het gaat om de Tesla Model S en Model X Plaid. Een wat mysterieuze aanduiding voor het krachtigste wat Tesla kan bieden. Ev’s met liefst drie elektromotoren. Ooit werd er een wedloop gehouden om de turbo’s, maar dat wordt rap verruild voor het grootste aantal elektromotoren. Is vier het beste? Als ieder wiel wordt voorzien van een eigen elektromotor is er vierwielaandrijving en kunnen de aandrijfkrachten met de nodige precisie worden verdeeld waardoor de grip optimaal is.

Een Tesla Model S die eruit ziet als een testvoertuig is ook al gezien op de Nürburgring, dat zou echter ook heel goed de auto kunnen zijn waarmee op het ronderecord wordt gejaagd. Duidelijk is dat het uiterlijk niet ingrijpend wordt gewijzigd, maar de techniek wordt dus doorlopend verbeterd. De discussie is intussen gaande op Twitter:

Volgend jaar worden de extra snelle Tesla’s verwacht. Het wordt steeds buitenaardser waartoe die auto’s in staat zijn, zeker in de Ludicrous mode. En uiteraard wordt het niet met zoveel worden gezegd, maar het streven is natuurlijk om de Porsche Taycan te vernederen. Hoe dan ook levert Tesla een prestatie van wereldformaat. De nog altijd jonge autofabrikant maakt de meest begeerlijke ev’s die er zijn en doet hoegenaamd niets verkeerd. Het heeft een reden dat andere autofabrikanten als Tesla willen zijn, maar dan beter.

Uiteraard wordt ook de Tesla Roadster voorzien van de drie elektromotoren.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.