Audi A6
In de vernieuwde Audi A6-reeks zijn twee modellen met 20% bijtelling te vinden. Naast de eerder aangekondigde 2.0 TDI ultra Limousine met S tronic (110 kW/150 pk), komt ook de Limousine met 140 kW/190 pk sterke TDI en S tronic in aanmerking voor 20% bijtelling. Vanwege de gunstige verbruiks- en emissiecijfers draagt ook dit model de aanduiding ultra.

De krachtbron van de vernieuwde Audi A6 2.0 TDI ultra Limousine met S tronic- transmissie levert een vermogen van 140 kW/190 pk. Door enkele technische ingrepen is de gemiddelde CO2-emissie gedaald van 114 naar 110 g/km en daarmee komt ook deze Audi A6 bij zakelijk gebruik in aanmerking voor 20% bijtelling. Het gemiddelde verbruik bedraagt 4,2 l/100 km. De 2.0 TDI ultra-modellen met 110 kW/150 pk en 140 kW/190 pk hebben daarmee identieke cijfers voor zowel verbruik als CO2-uitstoot.

Omdat het de zuinigste modellen binnen de range zijn, dragen ze de aanduiding ultra. De ultra-uitvoeringen danken hun verbruik- en emissiecijfers aan een combinatie van factoren. Zo zijn ze dankzij de toepassing van aluminium en speciale staalsoorten relatief licht, ze zijn zeer gestroomlijnd en ze beschikken over slimme technologie├źn als hogedruk-inspuiting van brandstof, een start/stop-systeem en recuperatie (terugwinning van remenergie). De bestuurder wordt bij het realiseren van een economische rijstijl ondersteund door Audi drive select met efficiency-modus en het bestuurdersinformatiesysteem met verbruiksweergave en schakelindicator. (via Autoblog)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.