Ook al stress voor de deadline van 1 juli wanneer de grenzen voor de lage bijtelling gaan veranderen? Niet nodig voor sommige leasebedrijven. Zakelijke rijders moeten niet overhaast besluiten tot aanschaf van een leaseauto met lage bijtelling. Ook na 1 juli zijn er nog volop mogelijkheden om fiscaal gunstig te leasen, er komen nog veel nieuwe, nog zuinigere modellen zullen komen.

Toch is te zien dat in aanloop naar het gewijzigde fiscale beleid per 1 juli een sterke stijging van het aantal aanvragen van auto’s met een gunstige bijtelling optreedt. De laatste weken loopt het aantal calculaties voor auto’s in de klasse van 14% en 20% bijtelling verder op, ten koste van auto’s in de klasse van 25% bijtelling. Dat toont aan dat veel zakelijke rijders op de valreep nog willen profiteren van de huidige fiscale voorkeursbehandeling.

Volgens marketingdirecteur Erik Staat van LeasePlan is het echter onverstandig om nu overhaast te besluiten. Volgens hem is de kans groot dat berijders niet de juiste afwegingen maken en voor een aantal jaren vastzitten aan kosten die achteraf lager hadden kunnen uitpakken. Staat: “Het bijtellingtarief is natuurlijk een belangrijke factor, maar het gaat om het totaalplaatje. Zakelijke rijders moeten een goede afweging maken, op basis van een deugdelijke berekening. 14% lijkt voordelig, maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van de aanschafprijs van de auto en het leasetarief. Soms kan het voordeliger zijn om een bestaand contract te verlengen of te wachten op de volgende release van een auto.”

Er komen van talloze autofabrikanten binnen afzienbare tijd zuinigere modellen op de markt. Een goed voorbeeld zijn de Opel Ampera en zustermodel Chevrolet Volt die geen bijtelling hebben, volledig elektrisch kan rijden én over een actieradius van 500 kilometer beschikt.

Tenslotte heeft LeasePlan nog 5 Bijtelling Tips:

1: Maak altijd een afweging op basis van een deugdelijke en volledige berekening op basis van de aanschafprijs en leasetarief in combinatie met het bijtellingpercentage.
2: Informeer in aanloop naar 1 juli naar de verwachte nieuwe modellen van autofabrikanten en houd het autonieuws goed in de gaten.
3: Bestel vóór eind maart een nieuwe auto.
4: Vraag je dealer om een levergarantie bij bestelling van de auto.
5: Overweeg de mogelijkheid om een bestaand leasecontract te verlengen.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.