StellaVie
We houden het op het thema zon. De Stella Vie is een zonnewagen voor vijf personen.

De auto is afkomstig van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Dit is geenszins een VW e-Golf, maar een auto als deze kan niettemin de gezinsauto van de toekomst worden. Er kunnen namelijk vijf personen in.

Deze zonnewagen heeft minder zonnepanelen op het dak dan de vorige auto van de TU/e, maar kan er even ver mee worden gereden. De auto gaat meedoen aan de World Solar Challenge. Daar maken de nodige Nederlandse teams hun opwachting. De Nuna 8s en de Red Shift vallen in de Challenger Class. De klasse waarin alles op alles wordt gezet om zover mogelijk te komen, wat voor de coureurs betekent dat zij hun werk doen in onderbemeten cabines.

De StellaVie doet mee in de Cruiser Class. Dat impliceert dat grote afstanden betrekkelijk ontspannen worden afgelegd – armpje uit het raam en gáán. Het zou geen probleem moeten zijn om op een zomerse dag in Nederland 1.000 km af te leggen, dat is een onbedoelde sneer naar de Nuna 8s die op een zonovergoten dag een twaalfuursrecord vestigde met een afgelegde afstand van 882 kilometer. Wanneer de bestemming bereikt is, dan helpt een parkeernavigatiesysteem om de auto zo optimaal mogelijk in de zon te parkeren.

Eveneens uit Eindhoven komt overigens de Lina, dat is een vrij alternatieve bio-based auto.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.