Stella Lux
De knappe koppen van de TU Eindhoven gaan met deze wonderbaarlijk ruime zonneauto de strijd aan tijdens de Bridgestone World Solar Challenge 2015.

Studenten van het Solar Team Eindhoven bouwden deze Stella Lux; een zonne-auto die nota bene meer energie genereert dan verbruikt. De range bedraagt ongeveer 1.000 kilometer en er kunnen vier personen in plaatsnemen. 18 oktober zal de auto laten zien wat ‘ie kan, tijdens de World Solar Challenge in Australië.

Let wel: de maximale range die we eerder noemden geldt in Nederland. Aan de andere kant van de wereld zou de Stella Lux in oktober, als daar de lente aanbreekt, dus nog veel verder kunnen komen. Het aerodynamische design valt op omdat het midden van de auto een groot gapend gat heeft. De Stella Lux heeft hierdoor wat weg van een catamaran op wielen.

Omdat de Stella Lux meer energie opwekt dan dat-ie verbruikt, zou de auto een bijdrage kunnen leveren aan het elektriciteitsnet. De Eindhovenaren strijden mee in de Cruiser Class, die gericht is op gezinsauto’s. De betrokken studenten hebben daarom flink wat compromissen moeten sluiten, daar het niet enkel om de snelheid en efficiëntie gaat. Gebruiksvriendelijkheid speelt bij gezinsauto’s immers ook een grote rol.

Twee jaar geleden won het team uit Eindhoven de race met de eerste Stella.

Foto: TU Eindhoven / Bart van Overbeeke


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooie innovatie dit!

Prachtig echt prachtig… heb van dichtbij gezien hoe veel werk er in zit. En top presentatie vandaag… applaus voor alle 21 man en 1 vrouw uit het team

Top, mooi is die niet. Knap werk is het zeker….

Als hij meer genereert dan verbruikt, waarom heeft hij dan een range en zou hij niet oneindig door kunnen rijden?

@purepet9000: wanneer je naar een gemiddeld aantal km per jaar kijkt wat een normaal persoon rijdt, dan kom je uit op 36km per dag… deze auto wekt zelfs midden in de winter voor 40 km aan stroom op via het zonnepaneel.

Daarom wekt hij meer op dan een gemiddeld persoon gebruikt. .. marketing heet zoiets

Mooi werk weer van onze mannen en vrouw!

Mooi is anders wat betreft uiterlijk. Technisch natuurlijk gewoon vet!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.