BMW i3 van Drive Now
Dan gaat het om de deelauto’s van Car2go, om maar eens wat te noemen.

De naam Share Now is het gevolg van een opvallende samenwerking en is waarschijnlijk niet al te bekend. Car2go (Daimler) en Drive Now (BMW) werken met vereende krachten aan deelmobiliteit. Dat leidt tot een nogal omvangrijke vloot die verder wordt uitgebreid, het gaat om meer dan 20.000 voertuigen. Het streven is om ook veel elektrische auto’s in te zetten. Share Now wil dat er nog dit jaar 4.000 ev’s rijden, niet veel later moet het gaan om een kwart van de vloot.

De deelauto’s zijn vooral bedoeld voor hen die in de stad wonen en geen eigen auto hebben. Dat er dan elektrisch wordt gereden kan alleen maar worden toegejuicht. In Amsterdam zijn de Smarts van Car2go een bekende verschijning. Ook in Parijs, Madrid en Stuttgart worden er volledig elektrische Smarts ingezet, voor de zomer komen er in de Europese vloot nog eens 800 bij.

Drive Now zet BMW i3’s in en doet dit in Berlijn, Hamburg, München, Brussel, Helsinki, Kopenhagen, Lissabon, Londen, Milaan, Düsseldorf, Keulen en Wenen. Behalve ev’s zijn er ook BMW’s en Mini’s op benzine beschikbaar.

Beeld: BMW i3 van Drive Now


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.