Shell
De Israëlische startup Neomatix heeft de eerste editie van Bright Energy Ideas Challenge gewonnen.

De startup had volgens de jury een innovatief concept voor de verduurzaming van transport. De jonge onderneming sleept hiermee 25.000 euro cash en een converteerbare lening van 100.000 euro in de wacht.

In totaal deden 219 internationale startups mee aan Bright Energy Ideas Challenge. Het doel van deze competitie is om kansrijke innovaties op het gebied van slimme mobiliteit te versnellen. Vijf finalisten, waarvan twee uit Nederland, streden met hun innovaties om de hoofdprijs. Neomatix wist de competitie te winnen met hun concept voor een slimme sensor die de status van de banden in de gaten houdt. De sensor kan onder meer bijdragen aan een reductie van CO2-uitstoot door tijdig te waarschuwen wanneer de bandenspanning te laag is.

Bright Energy Ideas Challenge vond plaats tijdens het Generation Discover festival in Den Haag. Dit festival is onderdeel van het Generation Discover programma waarmee Shell samen met partners jonge generaties wil enthousiasmeren voor technologie en wetenschap.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.