500 oplaadpunten stadsregio rotterdam
Dit jaar zijn in de stadsregio Rotterdam in totaal al 212 openbare oplaadpunten in de openbare ruimte gerealiseerd.

Steeds meer gemeenten stimuleren elektrisch rijden bij particulieren en bedrijven door te voorzien in oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Voldoende elektrische oplaadpunten zijn essentieel om het bereik van elektrisch vervoer te vergroten. Dit jaar is het aantal oplaadpunten in de openbare ruimte en op privé terrein fors toegenomen. Tot nu zijn er 500 oplaadpunten gerealiseerd. Eind dit jaar zullen 600 elektrische oplaadpunten zijn gerealiseerd.

Door elektrisch vervoer wordt een afname van luchtvervuiling en geluidsoverlast bewerkstelligd en daarmee de kwaliteit van leven verbeterd. Elektrisch vervoer is schoner, stiller en zuiniger dan vervoer op conventionele brandstoffen.

De heer Henk de Bruijn uit Vlaardingen: “Door deze regeling is elektrisch rijden voor mij nog beter mogelijk geworden. Zowel thuis als op mijn werk kunnen opladen maakt het gemakkelijker om innovatief autogebruik toe te passen en tevens een bijdrage te leveren aan een prettige en schonere leefomgeving”.

Ook heeft de de stadsregio bedrijven, particulieren en gemeenten gestimuleerd oplaadpunten op eigen terrein te realiseren. In 2013 en 2014 zijn er al meer dan 250 aanvragen voor deze oplaadpunten behandeld uitgevoerd.

De heer Rhijn Broesterhuizen uit Brielle: “Elektrisch rijden biedt vele voordelen, mede doordat de stadsregio het elektrisch rijden stimuleert en ondersteunt. Er zijn veel laadpunten in de regio beschikbaar waardoor het elektrisch rijden veel aantrekkelijker is geworden”.

Het aantal gerealiseerde oplaadpunten per gemeente (openbaar en eigen terrein):

Albrandswaard – 37
Barendrecht – 78
Bernisse – 14
Brielle – 15
Capelle aan den IJssel – 47
Hellevoetsluis – 33
Krimpen aan den IJssel – 20
Lansingerland – 52
Maassluis – 12
Ridderkerk – 42
Schiedam – 35
Spijkenisse – 37
Vlaardingen – 68
Westvoorne – 10

Totaal: 500 stuks


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.