Voor wie zich inzet voor het behoud van onze natuur, is het eigenlijk niet meer dan logisch dat ook het vervoer zo milieuvriendelijk mogelijk is.

De boswachters van Staatsbosbeheer op Texel rijden nu ook elektrisch. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de eerste elektrische auto is in gebruik genomen. Via de Texelse dealer Garage Dros is een Renault ZOE afgeleverd. Deze auto zal ook gebruikt worden tijdens surveillance. Uit proeven blijkt dat toeristen op het eiland het waarderen wanneer de boswachter op wandel- en fietspaden elektrisch rijdt.

De auto zal ook gebruikt worden voor ritten naar de overkant. De meeste ritten daar liggen boven de lijn Alkmaar – Hoorn, wat prima binnen het bereik past. Een groot deel van de overige ritten buiten Texel blijft binnen Noord-Holland en Friesland, wat kan als op de bezoeklocatie een oplaadpaal beschikbaar is. Na het bezoek is de accu dan weer voldoende opgeladen voor de terugreis.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Groot gelijkt hebben ze. Een ZOE rijdt stukken beter dan zo’n Suzuki Vitara en door het echte terrein hoeven ze toch nooit. Het zijn vaak weggetjes waar alle auto’s zich prima thuisvoelen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.