Vega
900 pk uit twee elektromotoren en 0-100 in 3,5 seconden. Met die cijfers wil Vega uit Sri Lanka laten zien niet onder te doen voor de Tesla’s van deze wereld.

Volgens projectmanager Beshan Kulapala, tegenover de BBC, moet de Vega er voor zorgen dat “mensen geloven dat zoiets complex als een elektrische supercar uit Sri Lanka kan komen”. Daarvoor gooien ze flink wat aansprekende techniek in de strijd, zoals twee elektromotoren die samen 900 pk en 720 Nm naar het asfalt brengen. Dat maakt naar honderd kilometer per uur accelereren mogelijk in slechts 3,5 seconden. Combineer dat met Li-Ion-accu’s en een auto die voornamelijk is opgetrokken uit koolstofvezel en het gewicht blijft met zo’n 1360 kg indrukwekkend laag. Het bereik bedraagt 240 km, geen opzienbarende waarde, de Tesla Model S P85D komt 458 km ver op een volle accu. Daar staat tegenover dat deze Amerikaanse supersedan een goede 2200 kilo in de schaal legt.

Hoewel er volgens de Britse tv-zender 30 ingenieurs werken aan de Vega, moeten we het vooralsnog doen met weinig hoopgevende renders van een wat anoniem ogende sportwagen. Voeg daar een ongetwijfeld zeer gepeperd prijskaartje aan toe en de kans dat we de Vega ooit op de weg gaan tegenkomen, lijkt niet bijzonder groot. We hopen echter van harte positief verrast te worden!

Vega
Met dank aan Sjoerd voor de tip!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dus 900 pk en 720 Nm, slechts 1360Kg (ipv. 2200Kg, P85D) en dan nog 0.4 seconden langzamer op 100 als de Tesla.
Again, dus heel véél lichter, 200pk méér als de Tesla en dan nog steeds langzamer zijn. Really ?

Hmmmm. Back to the drawingboard jongens…

@fijnkonijn: Dat geldt wat mij betreft niet alleen voor de techniek. Overigens heeft de P85D 930 Nm koppel en juist dat koppel zorgt voor acceleratie. Zo heel gek zijn de cijfers van Vega dus ook weer niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.