Squad op een plein
Het praktische gemak van een scooter, met het comfort van een stadsauto. Wie wil dat nu niet?

De Biro en de Canta vallen in dezelfde categorie, maar wellicht is dit een wat verantwoorder alternatief. De Squad is het geesteskind van twee voormalige medewerkers van Lightyear. Als bekend is de Lightyear One een zonneauto van formaat, deze Squad is zo ongeveer het tegenovergestelde. Een buitengewoon compact wagentje met een maximumsnelheid van 45 km/u. Een brommobiel van het nu, maar dan volkomen geruisloos vanwege de elektrische aandrijflijn. Bovendien heeft de Squad zonnepanelen op het dak, die dagelijks tot 30 kilometer aan rijbereik opleveren.

Het gewicht is bewust zo laag mogelijk gehouden, door materiaalkeuze en door iets futiels als zijdeuren weg te laten. Voor de veiligheid is een rolkooi aanwezig. Uiteindelijk moeten er verschillende uitvoeringen komen. Bij voldoende vraag komt er een 80 km/u-versie. Een cargo is alvast beloofd, zodat binnenstedelijk ook op haast ondenkbare bestemmingen pakjes kunnen worden geleverd.

Chris Klok, Chief of Design brengt het luisterrijk: “De Squad is bedacht als een elementaire mobiliteitsoplossing maar met state-of-the-art technologieën zoals in-wiel motoren en een geïntegreerd zonnepaneel. Deze combinatie maakt de Squad toegankelijk voor een veel grotere gebruikersgroep zonder het gedoe met veel onderhoud. Het is geen toeval dat de Squad technisch op een scooter lijkt omdat de naoorlogse scooters ontworpen zijn op basis van precies deze waarden. Maar nu bieden we dit voor twee personen, veilig en beschermd tegen weer en wind. De Squad is eigenlijk een compleet nieuw segment. De kracht van het concept is dat zowel efficiency en kostprijs vragen om een focus op lichtgewicht en het beperken van functies tot het absoluut noodzakelijke.”

De prijs blijft vrij bescheiden, de Squad is verkrijgbaar vanaf € 6957,50 (€ 5.750 exclusief BTW). De levering gaat naar verwachting in 2021 van start. Overigens kost een Renault Twizy ongeveer hetzelfde, dat kan haast geen toeval zijn.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik mis nog het nieuws van de Sono Sion die uitgesteld is naar 2022.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.