Spijkstaal is een zelfstandige Nederlandse onderneming en levert een zeer breed assortiment transportoplossingen op vele markten. In Nederland zijn ze vooral bekend van de SRV-wagens, maar in mei van dit jaar zal men een elektrische stadsauto presenteren. Dat heeft directeur Werner Ghitti tegenover het FD laten weten.

De elektrische auto heeft de naam Spyke-e gekregen en moet de concurrentie aangaan met oa de Toyota Aygo en Fiat Panda. De Spyke-e zou een actieradius van 140 kilometer hebben en men denkt in het eerste jaar al duizend stuks te kunnen verkopen. De verwachte verkoopprijs is ongeveer 13.000 euro. De auto zal in het Italiaanse Modena gefabriceerd worden, bij een partnerbedrijf van Spijkstaal. Bij de Nederlandse Spijkstaal-fabriek in Spijkenisse wil men vanaf 2013 ook een deel van de productie uitvoeren. De ambitie van Spijkstaal is groot, in 2020 willen ze in Nederland 15 procent van de markt voor elektrische auto’s in handen hebben.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit afgebeelde voertuig is een Grecav Sonique, al reeds in nederland leverbaar en uitgevoerd met Common-Rail dieselmotor. zie http://www.grecav.eu

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.