Het inmiddels gesneuvelde record
Record na record sneuvelt op de dragstrip. Steeds is er weer een Tesla net wat sneller op de kwart mijl.

De Tesla Model S blijkt buitengewoon geschikt om loeihard vooruit te gaan. Dat wordt deze dagen aangetoond op de dragstrip, waar het afleggen van de kwart mijl (402,34 meter) steeds weer een beetje sneller blijkt te kunnen.

We werden nog maar net verblijd met een bericht over twee sprintende Tesla’s. Allebei van het type Model S P100 D met de laatste software. De ene zonder zonnedak en met een relatief bescheiden uitrusting, de andere ruim in de opties met daardoor ongeveer 130 kg meergewicht. Dat leverde tijden op van respectievelijk 10.723 s en 10.875 s. Dat is gefilmd door DragTimes. De Tesla’s nemen het op tegen een Chevrolet Camaro ZL1 en een BMW 550i (zie video 1).

Toen volgde een nieuw bericht. Het record was alweer verbroken. Met een Tesla Model S P100 D van één maand oud, zonder modificaties en op de originele velgen. Tijdens drie runs werden er tijden neergezet van 10.638 s, 10.656 s en 10.669 s. “Incredibly consistent”, aldus recordhouder Chris Bergemann. (zie video 2).

Dat belooft nog wat voor de Electric GT raceserie. Die verreden zal worden met Tesla’s P100 D, maar dan gestript zodat ze 500 kg minder wegen (bron: electrek.co).


Video 1


Video 2


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.