In samenwerking met Toyota’s raceteam Gazoo hebben ze voor de thuismarkt een straffere versie van de Prius ontwikkeld. De uitvoering heet Prius G’s (G Sports) en moet een stuk scherper de bocht om te krijgen zijn dan de reguliere varianten van de populaire hybride.

Naast koplampen met LED-verlichting, een andere -veel sportievere- bumperpartij en het stickersetje is ook onderhuids het een en ander gewijzigd. De stuurinrichting werd herzien, de vering werd aangepast (nu 15 mm lager) en in de wielkasten zijn nu 18″ velgen met Dunlop-banden te vinden. Aan het totaalvermogen van 136 pk werd niets gewijzigd, maar het motorgeluid zal ongetwijfeld beter te horen zijn aangezien ook de einddemper is vervangen.

In het interieur is een startknop met het G’s-logo gemonteerd en stoelen met suède bekleding. Het stuurwiel is omwikkeld in leer. Helaas zal de auto niet in Nederland worden geleverd, maar wie weet gaat men hier ook meer actie ondernemen om het nieuwe “fun to drive” motto van Toyota te onderstrepen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ja, best wel strak eigenlijk…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.