Spijkstaal Elektro BV en het Tsjechische bedrijf SOR Libchavy spol. S.r.o. (SOR) hebben een overeenkomst getekend waarbij Spijkstaal distributeur wordt van de 100% elektrische SOR bussen in de Benelux.

Het Nederlandse Spijkstaal bestaat reeds 75 jaar en heeft ruim 60 jaar ervaring op het gebied van elektrische mobiliteit. Spijkstaal onderscheidt 4 segmenten: industriële mobiliteit, passagiers mobiliteit, stadsdistributie en consumenten mobiliteit. Vanuit deze segmenten biedt Spijkstaal elektrische mobiliteitsoplossingen voor iedere situatie. De toevoeging van de SOR bussen past in de strategie van Spijkstaal en ligt in lijn met de trend voor schoon en duurzaam openbaar vervoer. Spijkstaal levert al de eigen ontwikkelde Ecobus Zeus, met een capaciteit tot 23 personen. “Met dit uitgebalanceerde portfolio zijn wij in staat de markt voor passagiersmobiliteit en openbaar vervoer te bedienen met kwalitatief hoogwaardige producten, aangevuld met de service en dienstverlening van ons 75-jarig bedrijf”, aldus Spijkstaal directeur Werner Ghitti.

Het bedrijf SOR Libchavy spol. s r.o. (SOR) is opgericht in 1991. Gestart met het ontwerp, productie, verkoop en service van kleine bussen, hebben zij zich toegespitst op steeds grotere bussen. SOR is op dit moment de een na grootste fabrikant van bussen in Tsjechië. Het bedrijf produceert middenklasse bussen en trolley bussen met 25 tot 51 zitplaatsen en in de grootste bus is er plek voor 161 passagiers. Op dit moment bouwt SOR bussen met een lengte van 8,5 m, 9,5 m, 10,5 m, 12 m, 13,5 m en 18 m, welke inzetbaar zijn voor zowel lokale als regionale vervoersdiensten. SOR ontwikkelt en bouwt volledig conform de ecologische normen van de Europese Unie, waarbij verschillende vormen brandstof mogelijk zijn. De 100% elektrische SOR bus voor 85 personen, rijdt inmiddels al ruim 2 jaar met veel succes in Ostrava. “Spijkstaal Elektro is voor ons de perfecte partner met jarenlange ervaring, uitstekende kwaliteit en een rijke geschiedenis op het vlak van elektrische mobiliteit”, aldus SOR Business Director Ing. Jindřich Chudý.

Spijkstaal zal de lagevloer bus, EBN 8 en 10,5 met een capaciteit tot 85 passagiers gaan leveren. Tijdens Busworld van 18 tot en met 23 oktober 2013 in Kortrijk zijn de bussen te bezichtigen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.