De Verenigde Staten en Nederland kunnen veel van elkaar leren.

Vorig jaar tekende Agentschap NL namens de Minister van EL&I het eerste E-Mobility Partners for International Business (PIB) convenant in aanwezigheid van de consul-generaal te San Francisco. Dit convenant is afgesloten met het ‘Electrifying Holland – West Coast!’ cluster (Coast to Coast EMobility programma) en richt zich volledig op duurzame e-mobility oplossingen. Spijkstaal Elektro B.V. tekent vandaag het contract voor de samenwerking met het ‘Electrifying Holland – West Coast!’ cluster om kansen te creëren op het gebied van elektrisch rijden in de VS.

Met de nieuwe dienstverlening PIB wil de Nederlandse overheid een partnerschap sluiten met kennisinstellingen, medeoverheden en private partijen. Het ‘Electrifying Holland – West Coast!’ cluster is deze partnerschap aangegaan met als doel het succesvol uitwisselen van kennis en ervaring, en het creëren van kansen voor de deelnemende Nederlandse partners in de Verenigde Staten en visa versa. Ook voor de elektrische producten van Spijkstaal liggen er kansen in de VS.

Kansen Spijkstaal in VS

In het westen van de VS ziet Spijkstaal Elektro enorme kansen liggen; vooral met de Ecotruck 7500, gemeentelijke voertuigen en met de PRT/GRT oplossingen. Spijkstaal is gespecialiseerd in elektrische mobiliteit en Californië loopt voorop in het stimuleren en breed inzetten van elektrische voertuigen. Werner Ghitti:

Wij sluiten ons daarom graag aan bij het cluster dat ons in staat stelt direct betrokken te raken bij mogelijke projecten in de regio. Ook het introduceren van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de VS dankzij deze samenwerking geeft ons veel mogelijkheden.

Coast to Coast E-Mobility programma

Spijkstaal gaat actief participeren in het Coast to Coast E-Mobility programma. Eén van de eerste activiteiten is deelname aan de AltCar Expo in Santa Monica op 20 en 21 september 2013. Aansluitend nemen zij deel aan een verdiepende ondernemersreis rondom elektrische mobiliteit. Peter van Deventer:

Tijdens deze werkreis in Los Angeles, Silicon Valley en San Francisco bezoeken ze onder andere Tesla Motors, UCLA en University of California UC Davis. Tevens worden er business-meetings georganiseerd om relaties aan te knopen. Bovendien wordt samen met de Office van Governor Brown een ‘Conference on E-Mobility’ voorbereid om de kansen en mogelijkheden van California en Nederland aan elkaar te verbinden. Vanuit Nederland wordt ingezet om staatssecretaris Mansveld aanwezig te laten zijn om het leggen van contacten te vergemakkelijken.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.