Spice-X: een Italiaanse geruisloze sportauto
Deze sportwagen brengt de toekomst van racen in beeld.

Met de succesvolle Formule E wordt al reeds bewezen dat emissievrij racen een toekomst heeft. Niet zo vreemd dat hier nieuwe autofabrikanten op in haken. Een groepje autobedrijven uit Piedmont, Italiƫ hebben de handen ineen geslagen en de Spice-X ontwikkeld.

De naam doet niet direct denken aan een Italiaanse sportauto, maar dat is het zeker wel. De Spice-X is volledig elektrisch en voor het circuit ontwikkeld. Dankzij lichtgewicht materialen en puike batterijen moet de sportauto indrukwekkende prestaties naar het asfalt brengen.

De auto is ontworpen door Fabrizio Pepe van Mastery Design. De Spice-X is 3,8 meter lang en 1,7 meter breed. De elektrische raceauto weegt slechts 600 kilogram, wat natuurlijk niets is. Via Motor1 Italy is wat meer informatie omtrent de specificaties naar buiten gekomen. Twee elektromotoren drijven de achterwielen aan en lever elk 40 pk. De topsnelheid van de Spice-X is 160 of 210 km/u, afhankelijk welke variant je hebt. Daarmee verschilt ook het koppel, 160 of 400 Nm.

Op een later moment krijgen we ongetwijfeld meer te horen over deze Spice-X. Nu is er nog niet veel bekend over deze Italiaanse creatie. De voorgestelde renders zien er in elk geval indrukwekkend uit.

Spice-X: een Italiaanse geruisloze sportauto


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.