De nieuwe Leaf
De Leaf lekt door! Echt verwonderlijk is dat niet, want de nieuwe Nissan Leaf wordt zeer binnenkort onthuld.

Over een kleine maand is het zo ver, dan trekt Nissan het doek definitief van de nieuwe Nissan Leaf af. Tot die tijd moeten we het doen met zoethoudertjes van Nissan en uitlekkende informatie van andere partijen. Nissan kwam bijvoorbeeld met een nieuwtje over het e-pedal dat de nieuwe Leaf zal hebben, ook werd er bericht gedaan van de aerodynamica van de auto. Maar interessanter waren de beelden van de auto die door een Noorse toerist werden geschoten.

Nu zijn de specificaties van de Leaf per ongeluk wereldkundig gemaakt op de website van autogids Autobytel. Daardoor weten we dat de elektrische Nissan een vermogen zal krijgen van 108 kW (147 pk) en een koppel van 254 Nm. Dat is een aardige winst ten opzichte van de huidige Leaf, die een vermogen heeft van 80 kW (109 pk) en een koppel van 254 Nm. De batterij van de nieuwe zal een capaciteit hebben van 40 kWh, terwijl de oude 30 kWh ter beschikking heeft.

In Amerika is de nieuwe Leaf verkrijgbaar vanaf $ 29.990. Voor Nederland valt een vanafprijs te verwachten die om en nabij de € 30.000 ligt; het prijsniveau van de beide generaties van de Leaf is daarmee gelijk. De nieuwe Leaf wordt onthuld op 5 september. (Via: autoblog.com)

UPDATE: de nieuwe Nissan LEAF is officieel!


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

In het bericht van Autobytel staat 147 hp, dat is geen 200 pk. De Tesla Model 3 heeft ook niet in totaal 2170 batterijen maar dat is het formaat van de nieuwe batterij (zie eerder bericht).

Aangepast, dank.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.