Hoe aanlokkelijk zijn de specificaties van de nieuwe elektrische Hyundai, weet de Koreaanse autobouwer zijn relevantie te behouden op het ev’s aankomt?

Jazeker, zo luidt het korte, simpele antwoord. De Hyundai Ioniq 5 is de productieversie van de Hyundai 45 EV Concept, één van vele ev’s die de aankomende jaren het levenslicht zullen zien.

De specificaties van de Hyundai Ioniq 5 zijn gelekt via de internetpagina van een Oostenrijkse Hyundai-dealer, waarop de informatie volstrekt onbedoeld kortstondig was gepubliceerd. De auto zal er in eerste instantie als First Edition zijn – het zal eens niet. Die uitvoering beschikt over een tweemotorige configuratie en heeft daardoor vierwielaandrijving. Het motorvermogen bedraagt 230 kW (313 pk). Het rijbereik komt uit op 450 km (WLTP-norm).

Er is een driefaseboordlader aanwezig, zodat met 11 kW kan worden opgeladen. Snelladen gaat met circa 140 kW. Van 20 % naar 80 % batterijcapaciteit duurt namelijk een kwartier en het accupakket heeft een opslagcapaciteit van 58 kWh. In de eerste officiële bekendmaking van de specificaties maakt Hyundai melding van ultrasnelladen met maximaal 232 kW, dus wellicht gaat het opladen nóg sneller. De auto heeft en 800 volts-architectuur en kan hoge laadsnelheden aan. De sprint naar 100 kilometer per uur schijnt te kunnen worden afgeraffeld in 5,2 seconden.

Later komen ook andere uitvoeringen beschikbaar. Zo valt te kiezen voor één elektromotor, of juist voor een groter accupakket met een opslagcapaciteit van 73 kWh en een rijbereik van 550 kilometer (WLTP-norm).

De Hyundai Ioniq 5 staat op het nieuw ontwikkelde E-GMP-platform. De auto wordt midden 2021 verwacht. (Via: thekoreancarblog.com)

Beeld: Hyundai 45 EV Concept


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.