SparkCharge snellader
Als ev-rijder altijd een laadpunt ter beschikking hebben dat vrij is en nooit dienst weigert. Zelfs op een godverlaten locatie. Dat klinkt als een droom.

Of op zijn minst iets dat nu niet bestaat. Gelijkwaardige voorbeelden moeten met een lampje moeten worden gezocht. Shell heeft op een blauwe maandag rondgereden met een klein elektrisch busje vol benzine en diesel, om op afroep auto’s vol te tanken. NIO heeft in China bussen die in het laadruim twee accupakketten hebben met een totale capaciteit van 140 kWh, om elektrische auto’s bij te kunnen laden. BP zet bij een aantal brandstofpompen mobiele snelladers in, wat investeringen in reguliere en vrij prijzige snelladers uitspaart.

De Amerikaanse startup SparkCharge is vast van plan om het bestuurders van elektrische auto’s zo gemakkelijk mogelijk te maken, door een mobiele oplaadservice te bieden. Uiteraard hoort hierbij een app. De mobiele accu’s die worden gebruikt zijn modulair en als legoblokjes aan elkaar te klikken, zodat er afhankelijk van de behoefte meer of minder stroom kan worden geleverd.

Oprichter Joshua Aviv trekt graag de vergelijking met het bestellen van een pizza. Dat kan worden gedaan met een app, de pizza is dan binnen enige minuten in huis. Het opladen van elektrische auto’s zou op eenzelfde manier moeten gaan. Door de mobiele laders mee te geven aan taxichauffeurs van Uber en Lyft, of aan pechdiensten, moeten ze steeds weer op de juiste plek van bestemming aankomen. Iets dat klinkt als een logistieke uitdaging, zeker ook omdat de accupakketten vol gehouden moeten worden. Opladen moet $ 20 per 100 mijl rijbereik gaan kosten, ofwel € 17,50 voor iedere 160 km. Uiteraard doet SparkCharge wel gewoon aan snelladen, zodat er snel aan rijbereik kan worden gewonnen.

De winst van startupwedstrijd 43North heeft $ 1 miljoen (ca. € 875.000) aan prijzengeld opgeleverd. Geld waarmee medewerkers worden aangenomen. Eind 2019 wil het bedrijf de eerste duizend laders geproduceerd. Waar SparkCharge zijn diensten als eerste zal aanbieden is vooralsnog onbekend, het zou fijn zijn als the middle of nowhere ook tot het werkgebied gaat behoren. (Via: forbes.com)

Beeld: mobiele snellader van SparkCharge via Instagram


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.