De nieuwste telg in de elektrische Formule E klasse, de Spark-Renault SRT_01E, maakte zijn testdebuut op het La Ferté Gaucher circuit in Frankrijk.

Na de onthulling op de IAA van Frankfurt werd de bolide onder handen genomen door Lucas di Grassi voor tests en ontwikkeling. De elektrische wagen reed 40 ronden gedurende twee dagen om te controleren of alle systemen goed functioneren. Voor de test kreeg de auto een 50 kW batterij, een kwart van het vermogen dat het eindproduct meekrijgt (200 kW). Di Grassi:

Het is een geweldig gevoel om de Formule E auto voor het eerst te besturen. Ik kan garanderen dat de coureurs heel veel lol zullen hebben met deze auto. Zelfs met slechts een kwart van het vermogen heeft hij veel grip en de elektromotor produceert een enorme hoeveelheid koppel.

De SRT_01E werd ontworpen en gebouwd door het Franse Spark Racing Technology en zal vanaf september 2014 meerijden in de FIA Formule E Kampioenschappen. Het chassis werd gebouwd door Dallara, McLaren Electronics Systems leverde de elektromotor, versnellingsbak en elektronica, Williams Advanced Engineering de batterijen, Renault de overige systemen en Michelin de banden.

Frédéric Vasseur, President van Spark Racing Technology, is tevreden over de eerste rit van de Spark-Renault SRT_01E. De auto reed zonder aanpassingen 40 ronden zonder problemen, wat goede hoop geeft voor de betrouwbaarheid. In de komende weken staan de volgende tests gepland, waarbij er meer kilometers op de auto worden gezet met de focus op betrouwbaarheid en het team richting een volledige racesimulatie werkt.

Bekijk de video HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.