Prototype van de Sono Sion in de nieuwe fabriek
Er is een productielocatie, de Sono Sion zal worden gebouwd in een bestaande fabriek. Dat scheelt opstarttijd en de nodige kosten.

Er is gekozen voor de voormalige Saab-fabriek in Trolhättan. In zekere zin worden daar ook nu nog Saabs gebouwd, aangezien National Electric Vehicle Sweden er de volledig elektrische uitvoering van de aloude Saab 9-3 bouwt. De fabriek zal eveneens worden toegerust op de bouw van de Sono Sion.

Deze volledig elektrische auto met zonnepanelen zal vanaf de tweede helft van 2020 worden geproduceerd in Zweden. Er wordt gerekend op een jaarlijkse productie van 43.0000 auto’s, verder is overeengekomen dat er in een periode van acht jaar 260.000 auto’s worden gebouwd. De Sono Sion steekt zo eenvoudig mogelijk in elkaar, is slechts verkrijgbaar in één uitvoering en heeft altijd een zwarte carrosserie waardoor de zonnepanelen zo min mogelijk opvallen. Ergens is het wel jammer dat er niet wat meer nadruk wordt gelegd op voortbeweging door zonne-energie.

Het concept van de auto is lovenswaardig, de auto is bereikbaar voor velen en kan mede daardoor zorgen voor het democratiseren van elektrisch rijden. De prijs van de auto voor een ev scherp te noemen, de Sono Sion is verkrijgbaar vanaf € 25.500. Bovendien wordt er gewerkt aan deeldiensten, ten bate van de eigenaars van de auto’s.

Foto: prototype van de Sono Sion in de nieuwe fabriek


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.