Sono app op smartphone
De startup zoekt de samenwerking met een grootmacht uit de traditionele autoindustrie. Dat heeft uiteraard een reden.

De Sono Sion is een zonnewagen die voor iedereen bereikbaar moet zijn. Naar aloud principe is de auto verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, als het maar zwart is. De zonnepanelen vallen daardoor minder op waardoor het uiterlijk alledaagser is. Dat wordt door sommige mensen zeer gewaardeerd. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de auto.

Sono heeft aangekondigd dat er wordt samengewerkt met Bosch, voor de connected-diensten. Eén van de doelen van Sion is het terugdringen van autobezit. Het wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt om een Sion te delen, of om de auto in te zetten voor ridesharing (ritdelen in wat lelijk Nederlands). Het gebruik van de gemiddelde auto ligt laag, terwijl de nodige ruimte wordt ingenomen. Veel blik staat eindeloos geparkeerd.

Door Bosch wordt de Connectivity Control Unit (CCU) geleverd, die zorgt voor alle dataverbindingen en slimme toepassingen. De CCU maakt het mogelijk om de auto op afstand te beheren en vormt de basis voor alle goSono-diensten. Zoals gebruikelijk bij deelauto’s kan de auto worden geopend met een smartphone. Het moet natuurlijk zo eenvoudig mogelijk worden om de auto te gebruiken.

Overigens is het met de Sono Sion ook mogelijk om het accupakket te gebruiken voor het leveren van stroom aan andere auto’s of andere apparatuur. Dat is waarlijk vehicle to anything.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.