Het streven is 50 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf nodig om de ontwikkeling van zijn zonnewagen voort te zetten.

Sono Sion

De crowdfunding had tot een succesvol einde moeten worden gebracht op 30 december, maar dat is niet gelukt. Daarom wordt er nog altijd geworven onder iedereen die Sono Motors een warm hart toedraagt. De nieuwe einddatum is 20 januari, er is 50 miljoen nodig.

Zonnewagen Sono Sion moet in de loop van 2020 op de markt worden gebracht, terwijl eerder nog werd gesteld dat deze ev er in 2019 zou zijn. De productieversie is vrijwel af, maar liquide middelen zijn nodig om de fabricage in de voormalige Saab-fabriek in Zweden van start te laten gaan.

De teller staat thans op € 33.763.640. Aardig wat, maar nog lang niet genoeg. Er is de keuze om Sono financieel te ondersteunen, of gelijk een Sion te reserveren door het doen van een aanbetaling. Dat laatste kost ten minste € 500, maar het wordt ook niet bezwaarlijk gevonden als gelijk de volledige vraagprijs van € 25.500 wordt ingelegd. Er zijn 746 mensen die alvast het volledige bedrag voor een Sono Sion hebben overgemaakt.

Sono is naast Lightyear de fabrikant die het meest vergevorderd is met de ontwikkeling van een zonnewagen. Zinvolle benutting van zonne-energie, interessante techniek.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.